Gå direkt till innehåll
Ytterbyggs vindkraftverk i Slottsbol. Fotograf Janne Rickard
Ytterbyggs vindkraftverk i Slottsbol. Fotograf Janne Rickard

Pressmeddelande -

Nytt vindkraftverk mer än fördubblar Ytterbyggs produktion av grön el

Nytt vindkraftverk mer än fördubblar Ytterbyggs produktion av grön el

Ytterbygg köper ännu ett vindkraftverk och kan nu producera lika mycket fossilfri energi som de själva och samtliga hyresgäster förbrukar tillsammans.

Det första vindkraftverket köptes 2014 och genom att investera i ytterligare ett vindkraftverk är nu produktionen av fossilfri energi lika stor som den egna och samtliga 350 hyresgästers totala förbrukning.

  • Att producera egen klimatsmart energi är ett led i det systematiska miljöarbete som vi inledde redan för tio år sen. Målsättningen är att vara helt oberoende av fossila energikällor, säger Ytterbyggs VD Mats Berntsson.

    Det nya vindkraftverket restes i mitten av oktober och är ett av 6 verk i vindkraftparken Slottsbol utanför Hova. Verket som är 95 meter högt och har en rotordiameter på 110 meter beräknas producera 7 miljoner kilowattimmar om året. Det tidigare vindkraftverket utanför Varberg producerar 5 miljoner kilowattimmar per år.

    – Vi vill att våra hyresgäster ska kunna fokusera på sin verksamhet istället för på lokalen och att skapa fossilfri energi är ett led i det. Vi ser att möjligheten att använda klimatsmart energi efterfrågas av allt fler hyresgäster, fortsätter Mats Berntsson.

Ämnen

Regioner


Ytterbygg – hyr ut anpassade lokaler 

Ytterbygg AB är ett familjeägt bygg- och fastighetsbolag som hyr ut lokaler till små och stora företag i Storgöteborg. Vi är en aktiv fastighetsutvecklare, som hela tiden bygger nya lokaler och anpassar befintliga efter våra hyresgästers behov. Verksamheten startade för över 40 år sedan och idag omfattar vårt fastighetsbestånd över 150 000 kvm, från Älvängen i norr till Mölndal i söder. I Hisings Backa och Rollsbo har vi många trevliga lokaler med närhet till bra service och infrastruktur samt möjligheter att växa.

Kontakter

Mats Berntsson

Mats Berntsson

Presskontakt VD 0303-20 60 34

Relaterat innehåll