Gå direkt till innehåll
Fin utsikt mot E6 och Solbräcke från nya området
Fin utsikt mot E6 och Solbräcke från nya området

Pressmeddelande -

Ny bergtäkt i Kungälv skapar plats för verksamhetsområdet- Rollsbo Västerhöjd

I Kungälv pågår just nu för fullt markarbeten i det som ska bli Ytterbyggs del i nya verksamhetsområdet, Rollsbo Västerhöjd. Tittar man västerut från motorvägen syns grushögar växa fram som sockertoppar, det är bergsmassor som sprängts på plats och krossas för att säljas ut till markarbeten och vägar i hela Kungälvsområdet.

I samband med att det nya industriområdet växer fram i Rollsbo skapas krossade stenprodukter av bergsmassorna , 1,5 miljoner ton som kommer säljas ut under cirka 8 år. Detta krossgrus, kan nu köpas via NCC Industry.

Detta är Ytterbyggs absolut största satsning i bolagets 50 års historia och i takt med att gruset  försvinner från området blir 185.000 kvadratmeter mark byggbar. Här kommer Ytterbygg att bygga och hyra ut anpassade lokaler till över 50 nya etableringar och skapa ett stort antal nya arbetstillfällen hos både nya och etablerade företag i området.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Ytterbygg – hyr ut anpassade lokaler 

Ytterbygg AB är ett familjeägt bygg- och fastighetsbolag som hyr ut lokaler till små och stora företag i Storgöteborg. Vi är en aktiv fastighetsutvecklare, som hela tiden bygger nya lokaler och anpassar befintliga efter våra hyresgästers behov. Verksamheten startade för snart 50 år sedan och idag omfattar vårt fastighetsbestånd över 150 000 m2, från Älvängen i norr till Mölndal i söder. I Hisings Backa och Rollsbo har vi många trevliga lokaler med närhet till bra service och infrastruktur samt möjligheter att växa.

Kontakter

Mats Berntsson

Mats Berntsson

Presskontakt VD 0303-20 60 34

Relaterat innehåll